choisie.blogg.se

2014-10-30
21:01:00

Kadrilj! Hoppning!

Idag så hade jag först kadrilj på ridskolan. Den ledde jag med två andra.(Vi var tre stycken i täten) Och jag red B-ponny (jag brukar rida d-ponny). Barbacka! Så det var lite tufft men otroligt kul! Efter det så skyndade jag och mamma oss till Choisie och de två som hälsade på Choisie innan ridskolan och tittade på ridlektionen åkte hem. Jag och mamma borstade snabbt av Chosie, kratsade av hovar, kände på benen och sadlade och träsade sen så gick jag, mamma och en tjej jag hoppade in för på hopplektionen på ridhuset. Hennes häst blev sparkad av en annan häst i hagen så då fick den vila, men då hoppade jag in istället för henne. 
 
Hopplektionen gick faktiskt väldigt bra trots att det var första hoppträningen med Choisie och jag typ hoppat 1 och en halv gåg innan. Tränaren hade byggt upp först tre kryss som vi hoppade studs på, sen var det en kombination på ett räcke och en oxer med vattenmatta under oc sen tre till kryss studs. Chosie skötte sig jätte bra på den "lilla banan" och hade öronen framåt heeela tiden under hela (!) lektionen. sen hoppade vi en grind med bom över och ett räcke som en båge, se nedan: de längre längre streken/med fler streck är hindrena,  de andra hur vi red. Det var väldigt svårt att visa. :D
 
                                B
                               -
                     -                    -
 C             -                            -                      A
             -                                    -  
         ----                                    ----
                               
 
                                E
 
Men Chosie var jätte duktig och stannade och rev inte en ändaste gång trots att jag räknade lite konstigt på galopp sprången ibland! Dessutom var passte jätte roligt!
 
Kram Julia